Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 60 g d'huile de tournesol
- 20 g de vinaigre de cidre
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1598.7 kJ / 388.7 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vinaigrette aux fines herbes
10min
Vinaigrette au gingembre
10min
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5min
Sauce crémeuse aux herbes
10min
Vinaigrette au wasabi
5min
Vinaigrette balsamique à la moutarde
10min
Salade de champignons aux deux citrons
1h 15 min
Champignons à la grecque à la harissa
4h 40 min
Vinaigrette au miel et au sésame
20min
Sauce allégée aux herbes
10min
Le beurre clarifié
20min
Œufs mimosas à la sardine
35 min