Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- du sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 côte de bœuf (1200 g)
- 3 échalotes, coupées en deux
- 25 g de beurre
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 3 c. à soupe de vinaigre de cidre
- du poivre moulu
- 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de moutarde
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Sauce au vin doux
55 Min
Saumon sauce gribiche
35 Min
Vinaigrette aux fines herbes
10 Min
Sauce au poivre
25 Min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 Min
Filet de bœuf saignant au beurre persillé
2 godz. 15 min
Palourdes au cidre
35 Min
Vinaigrette balsamique à la moutarde
10 Min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1h 50min
Sauce bordelaise
45min
Sauce au roquefort
20 Min
Sauce crémeuse aux herbes
10 Min