Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 6 filets de sandre, désarêtés, avec leur peau
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 40 g de vin blanc sec, type muscadet
- 180 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1511.3 kJ / 363.5 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 318.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte au beurre rouge
40min
Cabillaud chorizo-tomate
25min
Duo de poissons au beurre blanc et petits légumes
1 godz.
Beurre blanc
25min
Saumon au caviar rouge, sauce à la vodka
55 min
Cabillaud à la vapeur mariné à l'aneth
45min
Dos de cabillaud aux vapeurs de menthe et citronnelle (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 7)
2 godz.
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1 godz. 30 min
Saumon vapeur sauce aux crevettes
35min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 godz. 15 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min