Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 branche de persil frais
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 50 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 408.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Poulpe mariné
7h 5min
Mouclade charentaise
40min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45min
Sauce rouille
10min
Mouclade
1h
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Rouille
10min
Marmite du pêcheur
50min
Aïoli traditionnel
10min
Moules au roquefort
40min
Moules à la crème et au vin blanc
45min
Moules marinières
30min