Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de alubias verdinas secas
- 12 gambones crudos enteros
- 80 g de aceite de oliva
-
250
g de vino blanco
lub 250 g de brandy - 650 g de agua
- 2 - 3 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 cucharada de harina de trigo
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- ½ - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1662 kJ / 397 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 688.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1óra
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20sa
Menestra de verduras al estilo asturiano (Cocción lenta)
2 Std. 45 Min
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
14h 25 min.
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Porrusalda con bacalao
40 min
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21óra
Porrusalda con calabaza
50min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16 godz. 30 min
Cardo con almendras
20 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min
Marmitako
40 min