Almejas al vino blanco con arroz

Almejas al vino blanco con arroz

4.2 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

  • 500 g de almejas frescas
  • 3 cucharaditas de sal
  • 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 200 g de cebolla en trozos de 3 cm
  • 2 dientes de ajo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 1 guindilla seca
  • 1 cucharadita de harina
  • 70 g de vino blanco
  • 400 g de caldo de pescado
  • 400 g de agua
  • 200 g de arroz de grano redondo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1881.7 mg
Białko 16.4 g
Kalorie 1149 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...