Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 300 g de carabineros crudos (pueden ser congelados, previamente descongelados)
- 20 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 50 g de brandy
- 1200 g de agua
- 1 cucharadita de sal
Arroz
- 50 g de aceite de oliva
- 4 carabineros crudos grandes
- 70 g de cebolla roja en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 70 g de tomate troceado en conserva
- 40 g de tomate concentrado
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 220 g de arroz de grano redondo
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1914 kJ / 457 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1364.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli de calabacín con cottage y salmón
45 min
Langosta encebollada a la menorquina
40 min
Langostinos en salsa caramelizada de coco
25 min
Vieiras con dos salsas
45 min
Almejas con salsa cremosa
40 min
Crostini de tomate y mozzarella
20 min
Croque Madame
30 min
Cogollos a la parrilla con vinagreta
15 Min
Lasaña boloñesa con setas
1 godz. 45 min
Carrilleras con sepia y arroz blanco
40 min
Paella del senyoret
1 godz. 30 min
Arroz con calamares en su tinta
30 min