Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de zanahoria en rodajas (2-3 cm)
- 200 g de puerro en rodajas (2-3 cm)
- 4 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 200 g de jamón serrano en dados
- 100 g de vino blanco para cocinar
- 4 tarros de lentejas cocidas en conserva (1600 g) aclaradas y escurridas
- 100 g de arroz de grano redondo
- 1600 g de agua
- 4 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1252 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de patata y puerro
1h
Crema de verduras
1h
Lentejas pardinas con compango
2 Std. 50 Min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos con verduras y arroz
45 min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
40 min
Lentejas estofadas
3h
Crema de calabacín
35min
Boloñesa gratinada de lentejas y salami
1h 10min
Espaguetis carbonara
25min
Arroz meloso con pollo
50min
Tortilla de patata
45 min