Urządzenia i Akcesoria
Lamb kleftiko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions
Składniki
Tzatziki dip
-
Lebanese cucumber unpeeled, sliced lengthways and deseeded1
-
salt¼ tsp
-
garlic clove1
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
Greek yoghurt (see Tips)300 g
-
lemon juice to taste
-
olive oil30 g
-
ground black pepper1 pinch
Pita bread
-
rice flour (see Tips)200 g
-
brown rice flour (see Tips)150 g
-
potato starch100 g
-
arrowroot flour60 g
-
xanthan gum3 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
warm water500 g
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
pure maple syrup2 tsp
-
vegetable oil plus extra for drizzling2 tbsp
-
psyllium husk (see Tips)2 tbsp
Lamb kleftiko
-
boneless lamb shoulder750 g
-
olive oil1 tbsp
-
lemon juice only (approx. 20 g)½
-
white wine2 tbsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
dried oregano1 tsp
-
sumac (optional)1 tsp
-
garlic cloves unpeeled and crushed4
-
water2500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
756.5 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
2359.6 kJ /
561.8 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken Caesar pasta salad
55 min
Warm satay chicken salad
55 min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Filo spinach slice
55 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Coffee-rubbed beef with fennel salad
3 godz. 15 min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1 godz.
Caprese hasselback chicken
40 min
Turkey breast roulade with apple and sage stuffing
1 godz. 10 min
Coconut poached chicken salad
45 min