Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de espárragos verdes
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de almendras crudas sin piel
-
1
ñora sin pepitas
lub 1 pimiento choricero sin pepitas - 2 dientes de ajo
- 1 rebanada de pan (10 g aprox.) en trozos
- 200 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1420 kJ / 340 kcal
- Białko
- 9.07 g
- Węglowodany
- 11.26 g
- Tłuszcz
- 28.71 g
- Błonnik
- 6.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1h 10min
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Salmorejo para dos
45 min
Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)
96h 20min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45 min
Remojón de naranja y bacalao
30 min
Ajoblanco
5min
Habas tiernas rehogadas
30 min
Gazpachuelo
35min
Calabaza en ajillo con salchichas y huevo poché para dos
30 min
Mero en amarillo
45 min
Pastela moruna
5h 30min