Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 - 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 100 g de cebolla en trozos
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 1 palometa en filetes, sin piel ni espinas (aprox. 800 g)
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 4 pellizcos de sal
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaldilla guisada al vino tinto
1 godz. 35 min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Bonito a la riojana
50 Min
Calamares en su tinta
1h 5min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Conejo a la huertana
45 Min
Salteado de chipirones con kale
30 Min
Cardo a la cerveza
25 Min
Conejo al chilindrón
1 Std.
Congrio con guisantes y mejillones
35 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min