Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
pimientos choriceros (sin pedúnculo ni semillas)
lub 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas) - 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 8 - 10 hebras de azafrán
- ½ cucharadita de pimentón picante
- 150 g de vino blanco seco
- 200 g de fumet de pescado
- 1 pellizco de sal
- 500 g de patatas chascadas
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 800 g de dorada en rodajas y salpimentada
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 49.59 g
- Węglowodany
- 23.42 g
- Tłuszcz
- 18.04 g
- Błonnik
- 2.88 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 Std.
Rape con espárragos a la marinera
30 Min
Caldillo romañolo
35 Min
Fumet de pescado y gambas
20 dk
Menú: Mejillones con salsa maltesa. Caldereta de dorada y marisco. Postre de cítricos
1 Std.
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Zarzuela de pescados y mariscos
1 Std.
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 Min
Bacalao con gambones y almejas
45 Min
Sopa de pescado y arroz
45 Min
Crema con rape y gambas
30 Min
Fideuá de marisco del senyoret
1 Std. 10 Min