Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de cebolla
- 2 ramitas de perejil fresco
- 30 g de aceite de oliva
- 500 g de mejillones cocidos al natural (medias conchas) con su jugo
- 1000 g de caldo de pescado
- 30 g de licor de anís
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 2 pellizcos de sal (ajuste a su gusto)
- 200 g de fideos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 772 kJ / 185 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 25.19 g
- Tłuszcz
- 6.08 g
- Błonnik
- 1.83 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de lubina con patatas
1h 10min
Sopa marinera
55min
Sopa de ave
40min
Caldeirada de peixe
40min
Sopa de ajo con pescado
45min
Sopa marinera asturiana
30min
Sopa de pollo y arroz
1h
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Sopa de chirlas
1h 45min
Sopa a la riojana
45min
Sopa de fideos con gambas
30min
Sopa de pescado y arroz
45min