Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 - 24 sardinas frescas enteras limpias (según tamaño)
- 2 cucharadas de aceite de oliva (para pintar el papel)
- 6 - 12 hojas de laurel secas
- 600 g de agua para el vapor
- 1 cucharadita de sal gorda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 984 kJ / 235 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 min
Sardinas a la sal
40 min
Lubina a la sal con patatas
30 min
Alcachofas al limón
40 min
Sepia al ajillo
25 min
Dorada a la sal
35min
Guarnición de pimientos de Padrón
25 min
Menú: Sopa de gambas y berberechos con caballa a las hierbas
1 godz.
Sardinas en papillote con ensalada de judías verdes
1 godz.
Calamares con pisto
45 min
Caldo de pescado
45 min