Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 - 24 sardinas frescas enteras limpias (según tamaño)
- 2 cucharadas de aceite de oliva (para pintar el papel)
- 6 - 12 hojas de laurel secas
- 600 g de agua para el vapor
- 1 cucharadita de sal gorda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 984 kJ / 235 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 min
Salmonetes en papillote con guarnición de verduras
25 Min
Sardinas en papillote con ensalada de judías verdes
1h
Sepia al ajillo
25 Min
Dorada a la sal
35min
Caldo de pescado
45 min
Sardinas a la sal
40min
Salmonetes en papillote
25 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones al limón
30 min