Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh ginger
- 20 g garlic cloves
- 15 g cooking oil
- 300 g roasted pork (siew yoke), cut in cubes (3 cm)
- 5 dried chillies, deseeded, soaked to soften (opcjonalnie)
- 350 g sea cucumber, presoaked, cut in pieces (2-3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 400 g water
- 20 g sugar
- 1 pinch white pepper powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 704 kJ / 168 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 322 mg
Alternatywne przepisy
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Japanese Strawberry Shortcake
1h 30 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Sesame Crème
10 min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Braised Chicken Feet and Abalone
50min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h