Sliced Fish Tofu Soup

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • fish bones cut in pieces (4 cm)
    100 - 200 g
  • cooking oil to grease
    2 tbsp
  • old ginger sliced
    15 g
  • spring onion tied in a knot
    6 stalks
  • dried scallops
    20 g
  • dried sole fish powder
    1 tbsp
  • water
    1600 g
  • fish fillet sliced
    400 g
  • salt
    1 tsp
  • ground white pepper adjust to taste
    1 tsp
  • cornflour (starch)
    2 tsp
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
    1 tsp
  • silken tofu cut in cubes
    300 g
  • tomatoes cut in wedges
    2
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • chicken stock powder
    1 tsp
  • fried garlic to garnish
  • parsley chopped, to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1287.5 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 1428.8 kJ / 341.5 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...