Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g d'eau
- 1 feuille de laurier
- 1 branche de céleri branche, coupée en tronçons
- 100 g de poireau, coupé en rondelles (1,5 cm)
- 1 carotte, coupée en rondelles (1,5 cm)
- 2 c. à café de fond de veau déshydraté
- 600 g de ris de veau
- 700 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 90 g de beurre
- 60 g de farine de blé
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 587.3 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 230.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté d'agneau aux légumes
45min
Petits encornets à l'ail, artichauts et lard
30min
Cassoulet
13 godz.
Mijoté de lotte aux épices
50min
Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques
1 godz. 5 min
Couscous d'agneau - Crème catalane
1h 35 min
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50min
Calamars farcis comme en Algarve
1 Std. 10 Min
Accras de julienne
45min
Agneau des Pyrénées aux haricots tarbais
13 godz. 50 min
Paëlla aux fruits de mer
1 godz. 5 min
Sauce armoricaine
1 Std.