Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g d'eau
- 1 feuille de laurier
- 1 branche de céleri branche, coupée en tronçons
- 100 g de poireau, coupé en rondelles (1,5 cm)
- 1 carotte, coupée en rondelles (1,5 cm)
- 2 c. à café de fond de veau déshydraté
- 600 g de ris de veau
- 700 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 90 g de beurre
- 60 g de farine de blé
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440 kJ / 587.3 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 230.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté d'agneau aux légumes
45min
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2h 10min
Œuf mollet aux palourdes et petits pois
50 Min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
Souris d'agneau
1h 15min
Tiramisu allégé
12小时 15 分钟
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50 Min
Seiche sauce au vin rouge
1 Std. 5 Min
Courgettes farcies au canard
1 Std. 5 Min
Ris de veau aux oignons nouveaux
3u.
Agneau à la méditerranéenne cuisson lente
6h 45min
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2h 10min