
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1700 g d'eau
- 1 feuille de laurier
- 1 branche de céleri branche coupée en tronçons
- 100 g de poireau coupé en rondelles (1,5 cm)
- 1 carotte coupée en rondelles (1,5 cm)
- 2 c. à café de fond de veau déshydraté
- 600 g de ris de veau
- 700 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
- 90 g de beurre
- 60 g de farine de blé
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 587.3 kcal / 2440 kJ
- Białko
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Sód
- 230.5 mg