Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Risotto
- 120 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 50 g Schalotten, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis
- 100 g Weisswein
- 800 g Wasser
- 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)
Cicorino rosso und Fleisch
- 2 EL Olivenöl
- 1 Cicorino rosso (150 g), Strunk entfernt, in Streifen (5 mm)
- 2 Prisen Zucker
- 2 Prisen Salz
- 3 Rindsentrecôte (je ca. 230 g, 2 cm dick)
Fertigstellung
- 30 g Butter
- Trüffel nach Belieben, gehobelt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2191.5 kJ / 523.5 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettencurry
35 min
Pennette mit Safran und Crevetten
30 min
Glasierte Karotten mit Honig
1 godz. 20 min
Tex-Mex Tortillas mit Schweinefleisch
1 godz. 20 min
Orangencouscous mit gedämpftem Lachs
35 min
Risotto milanese
30 min
Sauce béarnaise
20 min
Vitello tonnato
25h 30min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Pad Thai mit Poulet
20 min
Munder Safranrisotto
45 min
Kabeljau mit Süsskartoffel-Selleriestampf
40 Min