Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Sojasauce
- 20 g Honig
- 10 g brauner Zucker
- 15 g Reisessig
- ½ TL Ingwer, frisch, gerieben
- ⅛ TL Chili, gemahlen
-
35
g Sake
lub 35 g Wasser - 2 Pouletoberschenkel, mit Haut (ca. 180 g)
-
1
gestr. TL Ascorbinsäure
lub 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (von einer halben Zitrone) - 1 TL Maisstärke (z. B. Maizena)
- ½ - 1 EL Sesamsamen, geröstet
- 1 Frühlingszwiebel, schräg in Ringen
- ½ Chili, frisch, entkernt, schräg in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 308.5 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 godz.
Rippchen mit Süss-Sauer-Sauce
40min
Tex-Mex Tortillas mit Schweinefleisch
1h 20min
Crevetten Sweet and Sour
40min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 godz.
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Peking Chicken
45 min
Crevetten süss-sauer
1h 15min
Flammkuchen mit Speck
40min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min
Grünes Poulet-Curry
55 min