Teriyaki-Pouletschenkel

Teriyaki-Pouletschenkel

3.9 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
2 Portionen

Składniki

  • Sojasauce
    30 g
  • Honig
    20 g
  • brauner Zucker
    10 g
  • Reisessig
    15 g
  • Ingwer, frisch gerieben
    ½ TL
  • Chili, gemahlen
    ⅛ TL
  • Sake
    35 g
    35 g Wasser
  • Pouletoberschenkel, mit Haut (ca. 180 g)
    2
  • Ascorbinsäure
    1 gestr. TL
    30 g Zitronensaft, frisch gepresst, (von einer halben Zitrone)
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    1 TL
  • Sesamsamen, geröstet
    ½ - 1 EL
  • Frühlingszwiebel schräg in Ringen
    1
  • Chili, frisch entkernt, schräg in Ringen
    ½

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 308.5 kcal / 1291 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...