Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g water
- 200 g fresh pumpkin flesh, cut into cubes (2 cm)
- 200 g caster sugar
- 250 g white rice flour
- 10 g dried yeast powder
- 100 g plain flour
- 5 g baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 40 Min
Black Glutinous Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 25 min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3u. 30min
Pumpkin Kaya
35 min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1h 20 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Kaya (coconut jam)
1h 10 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Egg Tarts
50 min
Homemade Fish Ball Soup
2h