Sambhar (Vegetable Dhall)
TM6 TM5

Sambhar (Vegetable Dhall)

3.7 (12 ocen)

Składniki

  • 30 g garlic cloves
  • 50 g shallots
  • 5 dried chillies, soaked and deseeded, cut in 4 cm length
  • 50 g cooking oil
  • 1 heaped tsp sambhar powder
  • 1 heaped tsp ground coriander
  • 1 heaped tsp garam masala
  • ½ heaped tsp mustard seeds
  • 1 heaped tsp ground cumin
  • 5 fresh curry leaves
  • 2 tsp tamarind paste
  • ¼ heaped tsp asafoetida powder
  • 180 g toor dal, soaked for 6 hours, drained
  • 330 g tomatoes (approx 3 tomatoes), cut in wedges
  • 350 g water
  • 50 g carrots, cut in thin slices
  • 150 g potatoes, cut in cubes (1 cm)
  • 130 g brinjals, cut in thick strips
  • 120 g cauliflower florets
  • 1 tsp salt, adjust to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1068 kJ / 255 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy