![Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E71A85E6-DA4D-45D0-B849-90A198CC3C07/Derivates/b77dd8a5-b008-4d25-9da6-0eb0b811eb57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cooking oil
- 60 g onions, cut in slices
- 3 fresh shiitake mushrooms, cut in slices
- 1 fresh green chilli, cut in slices
- 1 pinch salt
- 1 pinch white pepper powder
- 20 g garlic cloves
- 2 cm fresh ginger
- 100 g pork belly, skinless, cut in thin slices (0.3 cm)
- 150 g kimchi (Korean fermented vegetable)
- 1 tbsp rice wine
- 1 tbsp gochujang (Korean chilli paste)
- 1 tbsp spring onions, white part only, chopped
- 3 - 4 drops sesame oil
- 1 tsp white sesame seeds, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.3 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Braised pork belly
55 Min
Sweet and sour pork ribs
40min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Salted Fish Pork Belly
30min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 Min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Pork Belly Cabbage Rice
45 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Taiwanese three cup chicken
20min