![Chicken Paste Cakes Chicken Paste Cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f05206b1-6cec-4137-ba64-9be212d43385/Derivates/4fc5a869-a364-42f0-ac36-ac7950530e5c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g garlic cloves
- 500 g chicken fillets, cut in pieces
- 2 egg whites
- 30 g cornflour (starch)
- 30 g cooking oil, plus extra for shaping patties
- 2 pinches white pepper powder
- 1 tsp chicken seasoning
- 30 g spring onions, chopped
- 1 fresh red chilli, chopped
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 569 kJ / 136 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1hod.
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1hod. 15min
Wolf Herring Fish Dumplings
30min
Dried Shrimp Sambal
55min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Quick Steamed Buns (Mantao)
1hod.
Quick Steamed Buns (Mantao)
1hod.