Urządzenia i Akcesoria
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
-
water2250 g
-
waxed duck thigh rinsed1
-
waxed pork belly350 g
-
premium soy sauce40 g
-
first draw soy sauce40 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)20 g
-
1 tsp raw sugarlump sugar (opcjonalnie)1 tsp
-
Basmati rice rinsed300 g
-
Chinese sausages (approx. 2 sausages), blanched100 g
-
Chinese liver sausages (approx. 2 sausages)100 g
-
French beans cut in 6 cm length150 g
-
spring onion chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
21 g
Kalorie
2044 kJ /
489 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian All-in-One
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Sesame Crème
10 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Buddha's Delight
55 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Braised pork belly
55 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Yam Rice
45 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Rice Wine Chicken
30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min