Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)

Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

  • water
    2250 g
  • waxed duck thigh rinsed
    1
  • waxed pork belly
    350 g
  • premium soy sauce
    40 g
  • first draw soy sauce
    40 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    20 g
  • lump sugar (opcjonalnie)
    1 tsp
    1 tsp raw sugar
  • basmati rice rinsed
    300 g
  • Chinese sausages (approx. 2 sausages), blanched
    100 g
  • Chinese liver sausages (approx. 2 sausages)
    100 g
  • French beans cut in 6 cm length
    150 g
  • spring onion chopped, to garnish
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 489 kcal / 2044 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...