Urządzenia i Akcesoria
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
-
water2250 g
-
waxed duck thigh rinsed1
-
waxed pork belly350 g
-
premium soy sauce40 g
-
first draw soy sauce40 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)20 g
-
1 tsp raw sugarlump sugar (opcjonalnie)1 tsp
-
Basmati rice rinsed300 g
-
Chinese sausages (approx. 2 sausages), blanched100 g
-
Chinese liver sausages (approx. 2 sausages)100 g
-
French beans cut in 6 cm length150 g
-
spring onion chopped, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
21 g
Kalorie
2044 kJ /
489 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Asian All-in-One
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Braised pork belly
55 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 godz. 50 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min