![Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice) Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29B2DA56-4321-4D8D-A390-CB90A9D30941/Derivates/71fbd1c1-a512-4448-99ba-41e8a20f7b0d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2250 g water
- 1 waxed duck thigh, rinsed
- 350 g waxed pork belly
- 40 g premium soy sauce
- 40 g first draw soy sauce
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
-
1
tsp lump sugar (opcjonalnie)
lub 1 tsp raw sugar (opcjonalnie) - 300 g basmati rice, rinsed
- 100 g Chinese sausages (approx. 2 sausages), blanched
- 100 g Chinese liver sausages (approx. 2 sausages)
- 150 g French beans, cut in 6 cm length
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 489 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45 min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Rice Wine Chicken
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min