Urządzenia i Akcesoria
Lody z solonym karmelem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porcji
Składniki
Solony sos karmelowy
-
250 g cukru
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Lody
-
½ laski wanilii
-
600 g mleka 3,2% tłuszczu
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g cukru
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486 kcal /
2034 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Krówki toffi
2 godz.
Karmelowe toffi
2 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Plaster miodu
1 godz. 30 min
Unicorn Latte
20 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Dalgona coffe cold (mrożona kawa po koreańsku)
10 min