Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel
- 4 c. à soupe d'huile neutre
- 130 g d'eau
- 1 gros oignon, coupé en quatre
- 100 g de fromage blanc 40 % m.g., salé et poivré
- 80 g de lardons allumettes
- 50 g de gruyère, râpé
- ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Pizza tressée à la tomate jambon et mozza
1h 55 min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25min
Baguette flammekueche
40min
Flammekueche
1 Std. 50 Min
Flammenküche au poireau
1 Std. 40 Min
Flammekueche
1 Std. 25 Min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 Std. 30 Min
Pain de mie
3h 20min
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Tarte fine feuilletée à la tomate
50 min
Tarte chorizo-tomate
1 Std. 15 Min