Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte brisée maison
- farine, pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 200 g de crème liquide légère semi-épaisse
- 80 g de pépites de chocolat
- 4 poires Guyot, coupées en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1315.1 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50min
Moelleux aux pommes
50min
Moelleux aux pommes
1h
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Gratin de poire aux amandes
45min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Moelleux poire-noisette
45min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Quatre-quarts aux poires
55min
Crumble poires-chocolat
45min
Tarte poire-chocolat
55min