Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte brisée maison
- farine, pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 200 g de crème liquide légère semi-épaisse
- 80 g de pépites de chocolat
- 4 poires Guyot, coupées en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1315.1 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Tarte tutti frutti à la vanille
3sa 20 dk
Moelleux aux pommes
50 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Crumble de fraise
45 min
Tarte fine au chocolat et à la banane
40 min
Moelleux poire-noisette
45 min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Crumble poires-chocolat
45 min
Crumble poire-chocolat
55 min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 godz. 30 min
Tarte poire-chocolat
55 min