Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g de jambon blanc, coupé en morceaux
- 60 g de beurre demi-sel
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 œuf
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 328.3 kJ / 77.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 156.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Madeleines au bleu d'Auvergne
30min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45min
Sablés au parmesan et au sésame
25min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Biscuits apéritif crème et oignon
1 godz. 30 min
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min
Cannelés au jambon
13h
Tartinade de chorizo
5 min