Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g de jambon blanc, coupé en morceaux
- 60 g de beurre demi-sel
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 œuf
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 328.3 kJ / 77.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 156.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1u. 20min
Sablés au pesto et au parmesan
35min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Biscuits au comté
1u.
Minicannelés au chorizo
12h
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicakes chorizo-feta
35min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Cannelés au jambon
13 Std.
Sablés au parmesan et au sésame
25min