Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 250 g Perlgraupen, mittel
- 15 g Öl
- 1 ½ TL Salz
- 100 g Radieschen, in dünnen Scheiben
- 1 Dose Mais, klein (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
- ½ Salatgurke, entkernt, in Würfeln (2 cm)
- 150 g Cherry-Tomaten, bunt, halbiert
- 50 g Feta, grob zerbröselt
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 Knoblauchzehe (optional)
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 10 g Senf
- 10 g Honig
- 15 g Essig
- 10 g Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1083 kJ / 258 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Couscous-Gemüse-Salat
35 min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 Min
Pesto-Weizen-Salat
30 Min
Mediterraner Dinkel-Salat
30 Min
Mediterraner Graupensalat
50min
Kartoffel-Linsen-Salat
45min
Graupen-Erbsen-Salat mit Thunfisch
30 Min
Risonisalat mit Cannellini-Bohnen
45min
Maultaschensalat
30 Min
Thunfisch-Salat mit Bulgur und Kidneybohnen
45min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 min
Chinakohl-Salat
15 min