Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen

Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen

3.8 993 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Hackfleisch, gemischt
    300 g
  • Paniermehl
    2 EL
  • Ei
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    1 ¼ TL
  • Tomatenmark
    20 g
  • Senf
    1 TL
  • Wasser
    1000 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    350 g
  • Muskat
    1 - 2 Prisen
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Speisestärke
    2 EL
  • Sahne (ca. 5 EL)
    80 g
  • Sahne
    120 g
  • Schmelzkäse
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 531 kcal / 2223 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...