Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Pistazien, gesalzen, geschält
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 20 g Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe, in Scheiben
- 30 g Zwiebel, in Ringen
- 400 g Schweinegulasch, in Stücken ( ca. 1,5 cm)
- 400 g gelbe Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 300 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 300 g Süßkartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 350 g Wasser
- 20 g Tomatenmark
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Chilipulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 495 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade
30 min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kartoffeln
50min
Bunny Chow (Curry im Brot)
45 min
Bauerntopf zum Schlemmen
45 min
Hackfleisch-Kartoffel-Eintopf
40min
Putenfilet mit Pfirsich-Chilisauce
45 min
Gyros-Paprika-Suppe
30 min
Gyros-Eintopf
50min
Paprika-Puten-Gulasch
2 godz.
Saftgulasch vom Rind
2h 45min
Winzertopf
2 Std. 40 Min
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1h 20min