Hühnertopf à la Frikassee

Hühnertopf à la Frikassee

4.4 844 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Suppengemüse in mundgerechten Stücken, Petersilie abzupfen und für die Dekoration zur Seite legen
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Hähnchenschenkel, mit Haut (ca. 4 Stück)
    1000 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Erbsen, in Sud (Abtropfgew. 400 g)
    1 Dose
  • Champignonscheiben, in Sud (Abtropfgew. 290 g)
    1 Dose
  • Sahne
    200 g
  • Mehl
    30 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Worcester-Sauce
    2 - 3 Spritzer
  • Petersilie gehackt, zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 2053 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 10.4 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...