Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 130 g de mascarpone
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (4 g) et un récipient d'eau froide
- 150 g de lait de coco
- 65 g de sucre glace maison
-
1
sachet de sucre vanillé
lub 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)") - 70 g de noix de coco déshydratée et râpée
- 2 blancs d'œufs
- 1 c. à café de jus de citron
- 3 fruits de la Passion, la pulpe seulement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1552 kJ / 372 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2sa 30 dk
Blanc-manger coco-ananas
4 Std. 15 Min
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12h
Petites mousses Passion
4 godz. 25 min
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2sa 30 dk
Petites mousses Passion
3h 20min
Salade de crabe aux fruits de la Passion
35 dk
Minipavlova de Pâques aux fraises
3h 35min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 godz. 30 min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35 dk
Minicheesecakes au chocolat blanc
4 godz. 45 min