
Urządzenia i Akcesoria
Chleb z otrębami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
35 kromek
Składniki
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
cukru1 łyżeczka
-
wody500 g
-
mąki pszennej500 g
-
otrębów pszennych80 g
-
ziaren słonecznika50 g
-
siemienia lnianego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia formy
-
płatki owsiane do posypania formy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
74 kcal /
309.8 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
68.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min