Urządzenia i Akcesoria
Chleb z otrębami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
35 kromek
Składniki
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
500 g wody
-
500 g mąki pszennej
-
80 g otrębów pszennych
-
50 g pestek dyni50 g ziaren słonecznika
-
30 g siemienia lnianego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do natłuszczenia formy
-
płatki owsiane do posypania formy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
68.3 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
309.8 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 Std. 45 Min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 Std. 45 Min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 Std. 30 Min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 Std. 30 Min
Chleb wiejski
2 Std.
Chleb musli
1 Std. 45 Min
Chleb orkiszowy
1 Std. 40 Min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 Std. 40 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb z kaszą gryczaną
2 Std. 20 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 Std. 30 Min
Bułki grahamki
1 Std. 5 Min