Urządzenia i Akcesoria
Pasztet
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
24 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
ziarna ziela angielskiego3 - 4
-
liście laurowe, suszone2
-
wołowiny pokrojonej na kawałki200 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki200 g
-
steku z karkówki, bez kości pokrojonego na kawałki200 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki200 g
-
warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, cebuli), pokrojonych na kawałki200 g
-
grzybów, suszonych krajanki (maślaków, podgrzybków lub borowików), tylko kapelusze10 g
-
wątróbki drobiowej pokrojonej na większe kawałki200 g
-
bułka sucha (ok. 60 g)1
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
jajka3
-
masło do posmarowania formy
-
bułka tarta do posypania formy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116.4 kcal /
486.9 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
2.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
161.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Pasztet z kaczki z oliwkami
1 godz. 45 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min