Urządzenia i Akcesoria
Pasztet
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
24 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
3 - 4 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
200 g wołowiny pokrojonej na kawałki
-
200 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki
-
200 g steku z karkówki, bez kości pokrojonego na kawałki
-
200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
-
200 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, cebuli), pokrojonych na kawałki
-
10 g grzybów, suszonych krajanki (maślaków, podgrzybków lub borowików), tylko kapelusze
-
200 g wątróbki drobiowej pokrojonej na większe kawałki
-
1 bułka sucha (ok. 60 g)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
3 jajka
-
masło do posmarowania formy
-
bułka tarta do posypania formy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
161.8 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
486.9 kJ /
116.4 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczeń rzymska
1 godz. 25 min
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.