Pasztet

4.8 614 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
24 porcje

Składniki

  • wody
    1000 g
  • ziarna ziela angielskiego
    3 - 4
  • liście laurowe, suszone
    2
  • wołowiny pokrojonej na kawałki
    200 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki
    200 g
  • steku z karkówki, bez kości pokrojonego na kawałki
    200 g
  • surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
    200 g
  • warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, cebuli), pokrojonych na kawałki
    200 g
  • grzybów, suszonych krajanki (maślaków, podgrzybków lub borowików), tylko kapelusze
    10 g
  • wątróbki drobiowej pokrojonej na większe kawałki
    200 g
  • bułka sucha (ok. 60 g)
    1
  • soli
    1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • jajka
    3
  • masło do posmarowania formy
  • bułka tarta do posypania formy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 116.4 kcal / 486.9 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 161.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...