Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g d'huile d'olive
- 3 gousses d'ail
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 11475 kJ / 2790 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 306 g
- Tłuszcz nasycony
- 45 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 789 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35min
Panisses marseillaises
3h
Oreillettes
3u. 40min
Tellines en persillade
1 Std. 30 Min
Rouille
10min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1 Std. 20 Min
Aïoli traditionnel
10min
Beignets de courgettes comme des acras
1 Std. 45 Min
Tapenade de Marseille
15 Min
Anchoïade
15 Min
Tapenades variées
10min