Urządzenia i Akcesoria
Aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 bocal
Składniki
-
230 g d'huile d'olive
-
3 gousses d'ail
-
2 jaunes d'œufs
-
20 g de jus de citron fraîchement pressé
-
½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
-
3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bocal
Sód
789 mg
Białko
4 g
Kalorie
11475 kJ /
2790 kcal
Tłuszcz
306 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
45 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tapenade
10 min
Aïoli traditionnel
10 min
Ormeaux à la persillade verte
30 min
Rouille
10 min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Seiche sauce au vin rouge
1 godz. 5 min
Tellines en persillade
1 godz. 30 min
Anchoïade
15 min
Œufs mimosa, salade de fenouil à la pomme
45 min
Beignets de courgettes comme des acras
1 godz. 45 min
Tapenade de Marseille
15 min
Tapenades variées
10 min