Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre, en dés de 1 cm
- 70 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 200 g de lardons fumés
- 250 g de crème épaisse entière
- 200 g de lait entier
- 4 œufs
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2364 kJ / 567 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1h 30min
Tarte au poireau et lardons
2 Std. 5 Min
Purée de pomme de terre et merguez
55min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 Std. 20 Min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1h
Quiche lorraine individuelle
2h
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40 min
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Cake jambon et boursin
50min
Crumble pomme-cannelle
45 min