Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre, en dés de 1 cm
- 70 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 200 g de lardons fumés
- 250 g de crème épaisse entière
- 200 g de lait entier
- 4 œufs
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2364 kJ / 567 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Quiche lorraine individuelle
2h
Tarte au thon à la tomate
1h 30min
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1h
Tarte feuilletée express aux tomates et au parmesan
2j 30 menit
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
1h 10min
Mayonnaise
5 Min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1h 30min
Petits cakes au bacon et au fromage
50min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2j 30 menit
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min