Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra

Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra

4.6 58 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova (da 60 g circa)
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pesto di rucola
  • 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g rucola
  • 25 g di anacardi non salati
    25 g di pinoli sgusciati
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di pomodori secchi
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 1 pizzico di sale
  • 60 g di olio extravergine di oliva
Zucchine
  • 1 scalogno a metà
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
  • 1 pizzico di sale
Besciamella
  • 1000 g di latte
  • 80 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 40 g di burro
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 120 g di formaggio di capra fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 474.7 kcal / 1986.2 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 499 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...