Urządzenia i Akcesoria
Sportler-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
40 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Roggenkörner140 g
-
Weizenkörner140 g
-
Buttermilch500 g
-
Trockenhefe1 ½ Pck.
-
Weizenmehl280 g
-
Sesam70 g
-
Leinsamen70 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Apfelkraut200 g
-
Salz2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
360 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dinkel-Körner-Brot
2 godz. 50 min
Vollkornklotz
3 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Schwarzbrot
3 godz.
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Sesambrot
2 godz.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min