Urządzenia i Akcesoria
Sportler-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
40 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Roggenkörner140 g
-
Weizenkörner140 g
-
Buttermilch500 g
-
Trockenhefe1 ½ Pck.
-
Weizenmehl280 g
-
Sesam70 g
-
Leinsamen70 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Apfelkraut200 g
-
Salz2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
360 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Dunkles Landbrot
3h
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Schwarzbrot
3h
Fitnessbrot
1h 45min
Körnerbrot
1h 40min
Sesambrot
2h
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Dinkel-Körner-Brot
2h 50min
Vollwertbrot
2h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min