Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 140 g Roggenkörner
- 140 g Weizenkörner
- 500 g Buttermilch
- 1 ½ Pck. Trockenhefe
- 280 g Weizenmehl
- 70 g Sesam
- 70 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Apfelkraut
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Sesambrot
2 Std.
Körnerbrot
1h 40min
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Müslibrot
1 Std. 30 Min
Vollkornklotz
3 Std. 30 Min
Schwarzbrot
3h
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 Std. 30 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Vollwertbrot
2u. 20min