Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Möhren-Brot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Scheiben
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
500 g WeizenkörnerDinkelkörner500 g
-
200 g Kürbis, in StückenMöhren in Stücken200 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Wasser lauwarm300 g
-
Naturjoghurt100 g
-
Sonnenblumenkerne100 g
-
Salz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
488 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min