![Dinkel-Körner-Brot Dinkel-Körner-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/855cd11749616bcd4b6fd498f9692b9f/Derivates/f4b462f1d98a62667c58e8d46ae781ee2930c5fa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Kürbiskerne
- 270 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- Butter zum Einfetten
- 500 g Dinkelmehl Type 630
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 463 kJ / 110 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Sportler-Brot
3h 50min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Dinkel-Möhren-Brot
1h 40min
Körnerbrot
1h 40min
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10 min.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min