Dinkel-Körner-Brot

Dinkel-Körner-Brot

4.5 653 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
24 Scheiben

Składniki

  • Mandeln
    50 g
  • Sonnenblumenkerne
    50 g
  • Kürbiskerne
    50 g
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen
    270 g
  • Butter zum Einfetten
  • Dinkelmehl Type 630
    500 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    1 ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 463 kJ / 110 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...