Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de filets de saumon frais, détaillés en morceaux (1-2 cm)
- 2 brins d'aneth frais, équeutés
- 1 c. à café de baies roses
- 40 g de jus de citron fraîchement pressé (1 citron)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de moutarde en grains (opcjonalnie)
- ½ c. à café de sauce Worcestershire
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de salade verte (mâche ou roquette)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 633 kJ / 153 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
5 Min
Sauce béarnaise
20 Min
Tartare de thon rouge
1h 15min
Carpaccio de saint-jacques
45 Min
Tartare de bar
10 Min
Tartare de saumon aux fruits de la Passion
15 Min
Concombre tzatziki
5 Min
Petits tartares de bœuf
1h
Tartare de thon et gaspacho
20 Min
Gaspacho de tomate
20 Min
Tartare de bœuf
10 Min
Tartare de saumon avocat-concombre
50min