Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
Le jour même
- 200 g de lardons
- 100 g de carotte, coupée en rondelles
- 100 g de blanc de poireau, coupé en rondelles
- 700 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 1 cube de bouillon de légumes
- 10 g de vinaigre de vin
- 4 saucisses de Strasbourg, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 510 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20 Min
Soupe paysanne express
45 Min
Minestrone
45 Min
Soupe de haricots blancs
20 Min
Crème de pois chiches au lard
30min
Soupe complète végétarienne
30min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Velouté de potiron et crevette
35min
Minestrone de légumes verts
1h
Soupe miso, fruits de mer au saké et riz
1h 10min
Soupe rustique
12h
Soupe de champignons aux pâtes fraîches
45 Min