Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
Le jour même
- 200 g de lardons
- 100 g de carotte, coupée en rondelles
- 100 g de blanc de poireau, coupé en rondelles
- 700 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 1 cube de bouillon de légumes
- 10 g de vinaigre de vin
- 4 saucisses de Strasbourg, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 510 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poireau à l'irlandaise
50 dk
Soupe de haricots blancs
20 dk
Garbure au tofu
1 godz. 45 min
Soupe complète végétarienne
30 Min
Soupe à l'oignon
1 Std. 10 Min
Minestrone
45 dk
Soupe rustique
12h
Velouté de potiron et crevette
35 dk
Soupe au lait
20 dk
Consommé de bœuf
35 dk
Velouté de légumes
35 dk
Minestrone de légumes verts
1sa