Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

4.7 1.3K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji

Składniki

  • 20 g cebuli żółtej lub czerwonej
  • 100 g jabłka kwaśnego, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 200 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ puszki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (ok. 140 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 61.3 kcal / 256.3 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 218.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...