
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kapusty pekińskiej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
20 g cebuli żółtej lub czerwonej
-
100 g jabłka kwaśnego, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
200 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ puszki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (ok. 140 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
61.3 kcal /
256.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
3.7 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
218.3 mg