Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- 2000 g de langoustines, entières et crues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Merlu à la galicienne
45 min
Mouclade charentaise
40min
Cuisson des bigorneaux
25min
Marmite aux palourdes
1h 50min
Pressé de raie
14 Std.
Fumet de poisson
45 min
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50min
Moules à la sauce chorizo
1 godz.
Maquereaux à la moutarde
30 min
Raie aux câpres
45 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1 godz. 15 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min