
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g syropu klonowego
-
60 g musztardy francuskiej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
200 g różyczek brokułu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
193.8 kcal /
811.2 kJ
Białko
29.2 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
13.8 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min