Wersje kompatybilne
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g syropu klonowego
- 60 g musztardy francuskiej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 811.2 kJ / 193.8 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25min
Gotowanie na parze jabłek (500-1000 g)
25min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1h 10min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min