Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g syropu klonowego
-
60 g musztardy francuskiej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
200 g różyczek brokułu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.2 g
Kalorie
811.2 kJ /
193.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min