Wersje kompatybilne
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g syropu klonowego
- 60 g musztardy francuskiej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 811.2 kJ / 193.8 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 Std. 5 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze pora (200-400 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Roladki z kurczaka z cebulą i suszonymi śliwkami
50min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 Std.
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1h