Urządzenia i Akcesoria
Sos szpinakowo-śmietanowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
450 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
300 g mleka
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
20 g wody
-
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
-
250 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 1 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1105 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
965.2 kJ /
230.7 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Sos koperkowy
15 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Duszony szpinak
15 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos pieczarkowy
40 min