Penne à la tunisienne

Penne à la tunisienne

4.0 197 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 portions

Składniki

  • d'eau
    1300 g
  • de pâtes sèches, type penne
    400 g
  • de poivrons jaunes coupés en morceaux
    120 g
  • de poivrons verts coupés en morceaux
    120 g
  • de poivrons rouges coupés en morceaux
    120 g
  • de tomates épépinées et concassées
    250 g
  • de piment vert frais coupé en morceaux
    80 g
  • gousses d'ail
    4
  • d'oignons coupés en morceaux
    140 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de sauce harissa à ajuster selon votre goût
    20 g
  • du sel
  • saucisses épicées, type merguez
    6
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de coriandre fraîche équeutés
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 625 kcal / 2615 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...