
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons pelés et coupés en quatre
- 2 gousses d'ail pelées et dégermées
- 30 g de beurre coupé en dés
- du sel
- 700 g de viande de bœuf (macreuse, gîte…), coupée en dés d’environ 3 cm de côté
- du poivre moulu
- 1200 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) pelées et coupées en tranches très fines
- 1 filet d'huile de tournesol et un peu pour le plat
- 2 œufs
- 250 g de lait
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 474 kcal / 1999 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 38 g