Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à café de graines de cumin
- 200 g de graines de couscous
- 200 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de piment en poudre, type doux
- 600 g de crevettes cuites, décortiquées
- 400 g de tomates, coupées en morceaux
- 1 c. à café de concentré de tomate
- ½ bouquet de coriandre fraîche haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2082.5 kJ / 493.8 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Poulet marocain au garam masala et couscous
50 min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min
Biryani de crevettes, fruits secs et safran
35 min
Brochettes de kefta
55 min
Chakchouka aux merguez et pois chiches
35 min
Harira
7h
Sardines à la marocaine
25 min
Chakchouka multicolore
35 min
Poulet mesfioui
1h 20 min
Zaalouk d’aubergine
45 min
Soupe à la coriandre
50 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 min